Медведев: Санкције могу бити повод за коначно ревидирање односа

Срна
Медведев: Санкције могу бити повод за коначно ревидирање односа

МОСКВА - Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев истакао је поводом суспензије чланства ове земље у Савјету Европе и Парламентарној скупштини овог тијела да је то "добар разлог да се залупе врата и заувијек заборави на те бесмислице".

Медведев је упозорио на могућност коначног ревидирања односа са земљама које су увеле санкције против Русије.

-Има и добрих вијести. Санкције могу бити одличан повод да коначно ревидирамо односе са тим земљама које су их увеле, укључујући прекид дијалога о стратешкој стабилности - написао је Медведев на страници на "Вконтакте".

Он је констатовао да су санкције мит и фикција те да их усвајају због политичке немоћи и неспособности да промијене политику Русије, пренио је "Спутњик".

-Свим паметним људима је очигледно: санкције су мит, фикција, стилска фигура.

У потпуности сам равнодушан према тим ограничењима права у иностранству. Ја сам држављанин Русије. И тиме је све речено. А санкције уводе из очигледног разлога. Због политичке немоћи која произилази из неспособности да се промијени политика Русије - истакао је Медведев.

Он је поручио да ће Русија симетрично одговорити на замрзавање актива руских држављана и компанија у иностранству.

Медведев је нагласио да ће операција заштите Донбаса бити спроведена у потпуности, а да те забране ништа неће измијенити.

Он је прецизирао да ће операција трајати док се не постигну сви резултати о којима је говорио предсједник Русије Владимир Путин - "ни мање ни више".

И Медведев се нашао на листи санкција ЕУ, чија се ограничења тичу замрзавања имовине. Међутим, Медведев је рекао да ни он нити чланови његове породице немају никакве рачуне нити било какву имовину у иностранству.

Русија је суспендована из Савјета Европе након војне операције у Украјини, рекао је јуче италијански министар спољних послова Луиђи ди Мајо.

Савјет Европе је организација формирана након Другог свјетског рата ради заштите људских права и владавине закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана