Медведев: Русија да бира "нестандардне мете'' за своје нападе

Танјуг
Медведев: Русија да бира "нестандардне мете'' за своје нападе

МОСКВА - Замјеник предсједника Савјета безбједности Руске Федерације Дмитриј Медведев, оцијенио је данас да руска војска треба да изабере нестандардне мете за своје ударе, гдје ће ефекат бити значајан.

-Морамо да изаберемо нестандардне мете за наше ударе. Не само складишта, енергетска чворишта и нафтне базе. Има и других мјеста где нас још не очекују. И гдје ће ефекат бити веома значајан - написао је Медведев на свом налогу на платофрми Телеграм.

Он је оцијенио да Украјина није у стању да постигне успјех током контраофанзиве, као и да су удари на цивилне циљеве прихватљиви за украјинске снаге.

.Наш непријатељ не успева да постигне успех у току контраофанзиве. То значи да су им потребне информационе победе. Нека буду претеране и ирационалне. Дакле, удари по цивилним циљевима су прихватљиви и за нацисте и становништво које они регрутују. (...)  Власници на Западу су нестрпљиви: гдје је, коначно, ваша побједа? - написао је Медведев.

Градоначелник Москве  Сергеј Собјанин изјавио је раније данас да су око четири часа забележени удари дронова на две нестамбене зграде у руској престоници, и да није било озбиљније штете и жртава.

Министарство одбране Русије саопштило је да је напад кијевског режима са две беспилотне летјелице заустављен, средства електронског ратовања су их сузбила и дронови су оборени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана