Медведев: Размјештање британских трупа у Украјини била би објава рата Русији

Танјуг
Foto: РИА Новости

МОСКВА - Замјеник председника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев поручио је данас да би било какво размјештање британских трупа у Украјини подразумјевало објаву рата Москви.

"Британски премијер Риши Сунак стигао је у Кијев да потпише 'историјски безбједносни споразум'. Како би западна јавност реаговала на то да се британска делегација нашла на удару касетне муниције у центру Кијева, као што се то догодило цивилима нашег Белгорода", написао је Медведев на Телеграму.

Он је додао да се нада да руски "вјечити непријатељи, арогантни Британци, разумију да ће размјештање њиховог званичној војног контингента у Украјини значити објаву рата Русији".

Сунак је данас у посјети Украјини, а из његове канцеларије је саопштено да ће Велика Британија упутити војну помоћ од 2,5 милијарди фунти.

Британски премијер ће данас потписати споразум о безбједносној сарадњи са украјинским предсједником Володимиром Зеленским, након што су се земље чланице Г7 договориле да Украјини пруже билатералне безбједносне гаранције на прошлогодишњем самиту НАТО-а у Виљнусу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана