Медведев: Не требају вам подморнице, јер ускоро остајете без мора

ГС
Медведев: Не требају вам подморнице, јер ускоро остајете без мора

МОСКВА - Кијевски режим ускоро ће остати без приступа мору, написао је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући објаве да је Украјина тражила од Њемачке подморнице, преноси Спутњик.

- Сада је неки идиот изјавио да им требају авиони и…подморнице. Добро, авиони су некако разумљиви. Истина, нормалних писта практично нема, а украјинско небо смо ми затворили. А сада су подморнице већ озбиљна ствар. Посебно имајући у виду да кијевски режим ускоро уопште неће имати море. Онда ће морати да сједе у чамцу насред Дњепра, учећи да свирају са музикалним старатељима бесмртну (пјесму Битлса) ‘Жута подморница’. Иако ће подморница бити, очигледно, жуто-плава - написао је Медведев на његовом Телеграм каналу.

Претходно је „Шпигл” саопштио да замјеник министра иностраних послова Украјине Андреј Мељник тражи од Њемачке да испоручи Украјини ловце, борбене бродове и подморнице.

У Берлину је објављено је да је Њемачка донела одлуку да пошаље Украјини тенкове „леопард 2”.

Портпарол њемачке Владе Штефен Хебештрајт рекао је да је одлука донијета након интензивних преговора Њемачке са најближим европским и међународним партнерима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана