Медведев: Могуће проширење “санитарне зоне” до границе са Пољском

Срна
Медведев: Могуће проширење “санитарне зоне” до границе са Пољском

МОСКВА - Није искључено проширење руске “санитарне зоне” на украјинско-пољску границу ако Кијев добије ракете дугог домета, изјавио је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

Коментаришући планове НАТО-а да Кијев снабдијева ракетама дугог домета, Медведев је рекао да “глупи” западни стратези желе да Русија контролише скоро цијелу Украјину.

“Ако се овако настави, загарантована жсанитарна зонаж биће негђе на граници са Пољском, или већ у самој Пољској, што је прилично опасно”, написао је Медведев на свом “Телеграм” каналу и додао да Украјина неће моћи да гађа објекте у Русији након успостављања “санитарне зоне”.

Он је додао да безбједност Русије неће бити загарантована овом зоном безбједности чак и ако Кијев потпише документе за окончање сукоба.

Руски предсједник Владимир Путин раније је говорио о могућем успостављању “санитарних зона” на данашњим територијама под контролом кијевског режима, преко које непријатељ неће моћи да користи своје оружје, прије свега, наравно, стране производње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана