Медведев: Колико је расејан, Бајден може да започне трећи свјетски рат

Танјуг
Медведев: Колико је расејан, Бајден може да започне трећи свјетски рат

МОСКВА - Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев написао је данас на свом Телеграм каналу да је амерички предсједник Џозеф Бајден може у својој расејаности започети трећи свјетски рат и додао да ''прогресивна деменција није препрека за поновни избор за предсједника САД''.

''Старац Бајден изгледа иде у други мандат. Шта је примјећено током првог: он брка имена, називе, датуме, губи се у сопственој канцеларији. У гаражи своје куће чува тајна документа, потрошио је више од 100 милијарди долара на земљу у колапсу за коју обични Американци ни не знају, а све економске проблеме САД пребацује на руске махинације. Може да започне трећи свјетски рат због расејаности'', написао је Медведев на Телеграм.

Медведев је свом Телеграм налогу такође навео да ће Русија повећати производњу оружја као одговор на мисију Зеленског у прикупљању оружја.

Он је поставио видео снимљен током посјете Омској фабрици транспортног инжењеринга, гдје је прегледао производе компаније произведене по државној одбрамбеној наруџбини, укључујући модернизоване тенкове Т-80БВМ.

„Као што знате, наш непријатељ је у иностранству молио авионе, пројектиле, тенкове. Шта треба да урадимо као одговор? Јасно је да је у овом случају природно да повећамо производњу разних врста наоружања и војне опреме, укључујући и модерне тенкове", рекао је Медведев.

Русија у блиској будућности  планира одобрити ревидирани концепт руске спољне политике.

"То ће се догодити у блиској будућности, ми чекамо то", рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков., одговарајући на питање да ли је документ одобрио предсједник Владимир Путин.

Прошле јесени руско Министарство спољних послова и Савјет безбједности саопштили су да је документ у процесу финализације и координације.

Савјет безбједности саопштио је да ће концепт одражавати нови приступ односима са Западом.

Путин је у децембру разговарао о нацрту ревидираног концепта на брифингу са сталним члановима Савјета. Раније је нацрт био на дневном реду сличног састанка још у јануару 2022. године, али је тада враћен на дораду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана