Медведев: Кишида је амерички вазал

Срна
Медведев: Кишида је амерички вазал

МОСКВА - Јапански премијер Фумио Кишида издао је сјећање на стотине хиљада жртава нуклеарног бомбардовања Хирошиме и Нагасакија заједничком изјавом са америчким предсједником Џозефом Бајденом, изјавио је данас замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

Медведев је заједничку изјаву Кишиде и Бајдена да ће свака потенцијална употреба нуклеарног оружја Русије у Украјини бити непоправљив непријатељски чин против човјечанства назвао “ужасном срамотом”.

Oн каже да неће чак ни да коментарише “параноју у вези са нуклеарним плановима Русије”.

-Размислите само о томе. Шеф јапанске владе, у свом понижавајућем поданичком заносу булазни глупости о Русији, издајући сјећање на стотине хиљада јапанских држављана, који су изгорјели у нуклеарном пожару Хирошиме и Нагасакија. Кишиду није занимало то што су САД биле једина држава која је употријебила нуклеарно оружје и што је његова домовина била једина жртва - написао је Медведев на свом “Телеграм” каналу.

Он је навео да би јапански премијер требало да на то подсјети Бајдена и да захтијева покајање које власти САД нису изразиле за овај ратни чин.

-Кишида је само услужно особље за Американце, а слуге не могу имати храбрости. Јапанци могу бити само предмет сажаљења - рекао је Медведев.

Он је описао методу којом је јапански премијер могао да “спере” ову срамоту, али да “појам части није карактеристичан за ову генерацију јапанских вазала”.

Бајден и Кишида разговарали су јуче у Вашингтону, након чега су издали заједничко саопштење у којем се помињу санкције Русији и подршка Украјини и наводи да би руска потенцијална употреба нуклеарног оружја у Украјини била неприхватљива, подсјећа ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана