Медведев: Кијев и савезници да се спреме за разарајући одговор

СРНА
Медведев: Кијев и савезници да се спреме за разарајући одговор

МОСКВА - Украјина и њени савезници добиће разарајући одговор на потенцијалну употребу западног далекометног оружја на руској територији, што би довело до умијешаности НАТО-а у сукоб, упозорио је замјеник предсједавајућег Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

"Украјина и њени савезници из Алијансе добиће одговор такве разарајуће снаге да НАТО једноставно неће моћи да се одупре увлачењу у сукоб", написао је Медведев на "Телеграму".

Он је навео да се војни сукоб са Западом развија у складу са најгорим сценариом и да постоји константна ескалација када се ради о снази примјењивог НАТО оружја, те стога нико не може да искључи могућност уласка сукоба са Западом у коначну фазу.

"Западне земље које наводно `одобравају употребу` њиховог далекометног оружја на руској територији - без обзира да ли говоримо о старим или новим дијеловима наше земље - морају јасно да разумију сљедеће: сва њихова војна опрема и сви стручњаци који се боре против нас биће уништени и на територији некадашње Украјине и других земаља уколико се одатле изврше напади на руску територију", нагласио је Медведев.

Он је додао да "појединачна" помоћ чланица Алијансе Кијеву која је усмјерена против Русије представља озбиљну ескалацију сукоба

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана