Медведев: Имамо разлог да гађамо подводне каблове западних земаља

Срна
Медведев: Имамо разлог да гађамо подводне каблове западних земаља

МОСКВА- Русија нема разлога да се суздржава од напада на подводне каблове западних земаља, с обзиром на то да је доказана њихова умијешаност у уништавање гасовода "Сјеверног тока", истакао је замјеник предсједавајућег руског Савјета безбједности Дмитриј Медведев.

"На основу доказаног саучесништва западних земаља у експлозијама на гасоводима, немамо ограничења, чак ни моралних, када се ради о уништавању кабловских веза наших непријатеља на дну океана", написао је Медведев на "Телеграму".

Он је нагласио да би имало смисла да се успостави демолитаризована зона у цијелој Украјини, до њених западних граница, с обзиром на то да су западне земље почеле да шаљу Кијеву све више оружја далеког домета.

Експлозије на гасоводима "Сјеверног тока", који су изграђени за испоруку гаса из Русије у Њемачку испод Балтичког мора, догодиле су се у септембру. Компанија "Сјеверни ток АГ" саопштила је да је нанесена штета без преседана и да није могуће процијенити колико ће времена требати за поправку.

Данска, Њемачка и Норвешка искључиле су Русију из својих истрага о нападу, због чега је Москва покренула сопствену истрагу о потенцијалном чину међународног тероризма.

За сада нема званичних резултата истраге, али је амерички новинар и добитник Пулицерове награде Сејмор Херш објавио у фебруару извјештај у којем се наговјештава да су напад организовале САД, уз подршку Норвешке.

Вашингтон је негирао умијешаност у инцидент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана