Међу жртвама у бразилском авиону осморо љекара и четворо професора

Танјуг
Међу жртвама у бразилском авиону осморо љекара и четворо професора

САО ПАУЛО - Државна влада у Сао Паулу саопштила је  да је потрага за жртвама авионске несреће завршена, 33 сата послије несреће, а пронађени су остаци свих путника, 34 мушкарца и 28 жена, међу којима је било осморо љекара и четворо професора универзитета.

Компанија Воепас, чији се авион са 58 путника и четворо чланова посаде срушио у петак у мјесту Винедо, навела је да су троје путника са бразилским исправама такође носили венецуеланска документа, док је један имао португалска, преноси АП.

У авиону се налазило најмање осморо љекара, саопштио је гувернер бразилске државе Парана, Ратињо Јуниор.

Такође је потврђено да је погинуло четворо професора са универзитета Униоесте у тој држави.

Колико је познато, једино дијете које се налазило на листи путника била је трогодишња дјевојчица Лиз Иба дос Сантош, која је путовала са оцем.

У олупини авиона пронађени су и остаци пса Луне који је путовао са венецуеланском породицом.

Тања Азеведо, која је у несрећи изгубила сина Тијага, једна је од чланова породица које су стигле данас у Сао Пауло. У објави на друштвеној мрежи она је навела да чека да оде у мртвачницу.

-Надам се да је Тијаго тамо негдје и да покушава да помогне повријеђенима којима је потребна свјетлост и љубав - написала је она.

Додала је да није могла да оде у мртвачницу, већ да сједи у мраку и чека.

-Мрачно је овдје, и мени су потребни свјетлост и љубав - навела је Тања Азеведо.

Снимци које су снимили очевици показују авион како се врти док вертикално пада ка земљи. Локални становници су навели да на тлу нико није повријеђен иако је авион пао на насеље.

Породице жртава авионског удеса у Бразилу данас пристижу у мртвачнице и хотеле у Сао Паулу, док форензичари настоје да идентификују 62 жртве несреће.

Локалне власти су саопштиле да су прва идентификована тела пилота Данила Сантос Романа и копилота Хумберта де Кампос е Силве, преноси АП.

Бразилски медији су јавили да су идентификоване још четири жртве у мртвачници у Сао Паулу која није потврдила ту информацију.

Запослени у мртвачници су замолили рођаке погинулих да донесу љекарске и зубне картоне да би се помогло у идентификацији страдалих, а врше се и анализе крви у том циљу.

Власти су саопштиле да су до сада породице 26 жртава већ обавиле идентификацију.

Метсул, једна од водећих бразилских метеоролошких компанија, саопштила је да је у вријеме несреће у том подручју било појаве леђења, а и локални медији цитирали су експерте који су навели стварање леда као могућ узрок несреће.

Бразилско ваздухопловство јуче је саопштило да су обе црне кутије из авиона послате на анализу у главни град Бразилију, а објављивање резултата истраге се очекује у року од 30 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана