Медији: Запад све више жели мир у Украјини - Ево шта предлаже Зеленски

ГС
Медији: Запад све више жели мир у Украјини - Ево шта предлаже Зеленски

Многе европске земље се надају да ће се конфликт у Украјини завршити што је прије могуће, пише лист „Хил”.

- Многе земље, посебно у Европи, спорије подржавају Украјину у нади да ће ускоро доћи послијератна епоха и да ће моћи да обнове сарадњу са Русијом - наводи се у чланку.

Притом се истиче да је план Украјине да нападне Крим политички и стратешки и да није баш најбоља идеја, преноси Спутњик.

- Украјина је испцрпљена и зависи од међународне помоћи. За њу је ризично да шаље своје ограничене снаге на Крим, који је Русија контролисала скоро деценију и највјероватније га одбрамбено ојачала - закључује лист.

Политичари са Запада стално говоре о томе да би Украјина морала да побиједи Русију и све више испоручују оружја Кијеву. Кремљ тврди да војна помоћ неће ријешити ништа већ ће само продужити страдање украјинског народа.

Предсједник Украјине Владимир Зеленски предложио је данас да се у јулу одржи међународни самит посвећен украјинској формули мира.

- За кратко време, већ у јулу, рат у пуном обиму ће ући у 500 дан. А то је симболичан временски период, добар месец да се сазове Самит Формуле мира, самит глобалне већине. Самит свих оних који подржавају поштење и одлучни су да овај рат приведу крају. Позивам вас да се придружите заједничким напорима - рекао је Зеленски током говора на радној седници самита Г7 “Ка мирном, стабилном и просперитетном свијету” уз учешће земаља Г7, Украјине и партнера, преноси Укринформ позивајући се на прес-службу предсједника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана