Медији: Убијен оперативни шеф Хезболаха у нападу Израела на Бејрут

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ТЕЛ АВИВ - Оперативни шеф либанске милитантне групе Хезболах Мухсин Шукр убијен је данас у нападу Израела на јужно предграђе главног града Либана, Бејрута, јавили су израелски јавни емитер "Кан" и саудијска телевизија "Ал Хадатх".

Саудијска телевизија јавила је, позивајући се на изворе, да је Шукр убијен, што је у супротности са претходним извјештајима, пренио је Тајмс оф Израел.

"Шукрово тијело се сада налази у болници у Бејруту која је окружена безбједносним кордоном", наводи "Ал Хадатх".    

Претходно су два безбједносна извора рекла за Ројтерс да је мета израелског напада на Бејрут био оперативни шеф Хезболаха Мухсин Шукр, али да он није убијен.

Либански медији претходно су јавили да је једна жена погинула у нападу Израела на Бејрут, а да је више особа повријеђено, од којих неке теже.

Војска Израела потврдила је да је извела напад на Бејрут, а мета напада био је, како се наводи, човјек који је одговоран за напад на фудбалски терен у селу Маџдал Шамс насељеном Друзима на Голанској висоравни, када је убијено 12 дјеце, преноси Тајмс оф Израел.

Министар одбране Израел Јоав Галант је рекао да је Хезболах нападом на Голанску висораван ''прешао црвену линију''.

Израел је у ноћи између петка и суботе извео ваздушне нападе на циљеве Хезболаха у Либану, након што је оптужио ту групу за напад.

Хезболах је негирао одговорност за напад, а Израел је одбацио та порицања и најавио да ће "снажно" одговорити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана