Медији: Кокаин из Бијеле куће припадао некоме из Бајденовог окружења

Танјуг
Медији: Кокаин из Бијеле куће припадао некоме из Бајденовог окружења

ВАШИНГТОН- Врећица са кокаином пронађена у Западном крилу Бијеле куће прошлог месеца наводно је припадала некоме из окружења породице Бајден, о чему је обавјештен предјседник САД Џозеф Бајден, преносе амерички медији.

Позивајући се на неименоване изворе из служби безбједности, магазин ''Војник судбине'' ( преноси да, упркос томе што је јавно објављено да је,''због недостатка физичких доказа'', истрага о врећици кокаина затворена, иако није идентификована особа која ју је носила, надлежни су били у стању да открију о коме се ради.

"Ако желите име, питајте Џоа Бајдена. Он зна о коме је реч", рекао је наводно један од извора за магазин, а други додао да је ријеч "о некоме у 'орбити' породице Бајден, и није реч о Хантеру", алудирајући на председниковог сина, за којег се зна да је био на одвикавању од дрога.

Портпарол Тајне службе Ентони Гуљелми рекао је за "Њујорк Пост" да су наводи о врећици са кокаином "лажни".

"Наша истрага није могла да доведе до осумњиченог и није било видљивих отисака прстију или ДНК који би се могли извући из кесице", рекао је он.

Прошлог јмесеца истрага о врећици са кокаином пронађеним у близини улаза у приземље Западног крила, кроз које посетиоци Бијеле куће пролазе са особљем на путу до других просторија, званично је окончана и објављено је да осумњичени није откривен.

Истражитељи, такође, нису могли да идентификују конкретан тренутак или дан када је кесица остављена у кабини Западног крила, близу улаза на доњем нивоу где је откривена. Брзина истраге и њени резултати изазвали су, како наводи Њујорк Пост, чуђење и негодовање код многих јавних званичника, укључујући и бившег америчког председника Доналда Трампа.

"Питам се одакле је дошао тај кокаин, шта се десило? То је била најбржа истрага коју сам икада видео", рекао је Трамп на митингу у Њу Хемпширу ове седмице.

Кокаин је дрога са листе Закона о контролисаним супстанцама и његово поседовање, употреба и дистрибуција су незаконити према федералном закону. Њујорк Пост подсећа да је тајна служба прошле године такође открила и трагове марихуане у Бијелој кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана