Матвијенко: Неће бити никаквих територијалних уступака

Агенције
Матвијенко: Неће бити никаквих територијалних уступака

МОСКВА - Не смије и неће бити територијалних уступака у Донбасу и Новорусији, који су дио Русије, рекла је данас предсједник Савјета Руске Федерације Валентина Матвијенко.

- Нови, присаједињени региони, Луганска и Доњецка Народна Република, региони Запорожје и Херсон сада су интегрални дио Русије, што је наведено и у Уставу - изјавила је Матвијенко, преноси руска новинска агенција ТАСС.

Према њеним ријечима, Устав Руске Федерације забрањује одвајање територије Русије и то је нешто што свима треба да буде познато те да неће и не смије бити било каквих територијалних уступака са ове четири присаједињене територије.

У Доњецкој и Луганској Народној Републици од 23. до 27. септембра 2022. године одржани су референдуми, те у регионима Запорожје и Херсон.

Велика већина становништва подржала је тај корак и 30. септембра исте године руски предсједник Владимир Путин и лидери четири региона потписали су споразум о присаједињењу након чега је усљедила ратификација коју је руски лидер потписао 4. октобра.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана