Масовни ваздушни удари на више области у Украјини

Танјуг
Масовни ваздушни удари на више области у Украјини

КИЈЕВ - Руске снаге извеле су ноћас масовне ваздушне ударе на више области у Украјини, а на мети су биле Запорошка, Харковска, Лавовска и Дњепропетровска област, као и Криви Рог, јављају украјински медији.

Из Запорошке обласне војне администрације саопштено је да је у ударима  уништено седам, а оштећено 35 стамбених објеката и да има повријеђених, преноси Укринформ.

Градоначелник Харкова Ихор Терехов изјавио је да је у том граду одјекнуло 15 експлозија и да су руске снаге погодиле објекте електродистрибутивне мреже.

-За сада је у Харкову потврђено 15 експлозија. Има проблема са снабдијевањем струјом у граду. Непријатељ гађа објекте електродистрибутивне инфраструктуре. На неким мјестима су избили пожари -  навео је Терехов на  Телеграму.

Градоначелник Кривог Рога Александар Вилкул саопштио је да је у руским нападима погођена критична инфраструктура.

-Тамо гдје постоји могућност, потребно је набавити воду, напунити електро уређаје и струјне агрегате - навео је Вилкул, преноси Униан.

У Кривом Рогу су уведени распореди ванредних искључења струје, а болнице и друга инфраструктура снабдијевају се електричном енергијом из агрегата.

Протекле ноћи у руским вазушнм ударима оштећена је електроенергетска инфраструктура и у Лавовској области, саопштиле су регионалне власти.

Према ријечима начелника Лавовске обласне војне администрације Максима Козицког, један од дронова је погодио енергетски објекат, након чега је избио пожар чије је гашење у току.

За сада нема информација о повријеђенима.

У руском ракетном нападу оштец́ени су енергетски објекти у четири округа Дњепропетровске области, изјавио је начелник обласне војне администрације Серхиј Лисак, преноси Интерфакс Украјина.

Он је додао да ће бити уведена ванредна искључења електричне енергије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана