Масовна туча у школи: Летио сузавац, директорки сломљен прст!

Г.С.
Масовна туча у школи: Летио сузавац, директорки сломљен прст!

БЕРЛИН - У школи у берлинском округу Нојкелн догодила се масовна туча у којој је повријеђено 49 ученика. Како преносе њемачки медији, ученици су добили и повреде од сузавца.

Нападнута су и двојица наставника, директорка и полицајац, а све је ескалирало послије свађе око фудбала. Све је наводно почело када се петоро ученика од 14 и 15 година потукло око лопте на школском игралишту. Како пише Билд, један од њих је извадио сузавац и почео да га прска.

Након што је сузавац и њега погодио у очи, испустио га је на под, а подигао га је други дјечак који је наставио да прска, преноси Индекс.

Ученици мигрантског поријекла

Двије су учитељице покушале да зауставе тучу и раставе учеснике, али су дјечаци и њих попрскали сузавцем.

Дојурила је и директорка (52), коју су ученици гурнули и сломили јој прст, па је одведена у болницу. Полиција је стигла с неколико аутомобила и у први мах смирила ситуацију.

Недуго затим старији брат (21) једног од умјешаних улетио је у школско двориште и ударио полицајца у главу. Полицајац је насилника оборио на земљу, док је 21-годишњак наставио да пријети. У школу је стигла и хитна помоћ, која је 49 ученика и двије наставнице одвезла у болницу на лијечење од посљедица сузавца.

Петорица тинејџера, која су учествовала у тучи, суспендована су до Божића. Према информацијама БИЛД-а, сва петорица имају мигрантско поријекло. Према Берлинер Моргенпосту, двојица од њих познати су као тежи преступници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана