Маск: Зашто више бринемо о украјинској граници него о својој?

Срна
Маск: Зашто више бринемо о украјинској граници него о својој?

БИЈЕЉИНА- Амерички милијардер и власник "Тесле" и платформе "Икс" Илон Маск пита зашто амерички политичари више брину о границама Украјине него о граници САД?

Маск је посјетио границу САД са Мексиком послије нове најезде миграната који желе да илегално уђу на америчку територију.

Он се на граници са Мексиком у близини Игл Паса срео са локалним политичарима и припадницима снага реда, како би изнио своје виђење мигрантске кризе која погађа САД, и како би охрабрио кориснике друштвене мреже "Икс" да се баве такоyваним грађанским новинарством.

Посјета најбогатијег човјека свијета граници САД и Мексика услиједила је пошто је претходних дана на хиљаде миграната стигло у сјеверни Мексико, а потом илегално прешло границу и ушло у Тексас, Аризону и Калифорнију.

Велики раст броја миграната, нарочито око Сан Дијега у Калифорнији и у Ел Пасу и Игл Пасу у Тексасу настављен је послије краћег затишја након што је администрација Џозефа Бајдена промијенила прописе како би смањила њихов прилив.

Маск је на друштвеној мрежи "Икс" приказао видео-снимак на коме разговара са Тонијем Гонзалесом, конгресменом из тог дијела САД и локалним шерифом Рендијем Брауном.

Они су говорили о мигрантској кризи на граници и критиковали државну политику отворене границе која је провођена у посљедње двије године, наводећи да ће САД због тога "бити прегажене".

Власник "Тесле", који је рођењем Јужноафриканац, истакао је да је и сам усељеник у САД и додао да је "проимигрантски настројен".

Ипак, Маск је позвао на доношење нових прописа, којима ће "радни и поштени мигранти" бити добродошли у САД, док ће улаз бити забрањен онима који крше закон. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана