Маск за Трампа донирао 75 милиона долара за три мјесеца!

Танјуг
Маск за Трампа донирао 75 милиона долара за три мјесеца!

ВАШИНГТОН - Амерички бизнисмен Илон Макс донирао је у периоду од три мјесеца око 75 милиона долара групи за подршку републиканском предсједничком кандидату Доналду Трампу, наводи се у државним извјештајима и истиче да је тај амерички милијардер постао кључан за Трампове напоре да побиједи на изборима 5. новембра.

Група America PAC (Комитет за политичку акцију), која се фокусира на мобилизацију бирача у државама у којима су бирачи подијељени између републиканаца и демокарата - тзв. спорним државама које би могле да одлуче о исходу избора, потрошено је око 72 милиона долара у периоду од јула до септембра, стоји у извјештајима поднијетим Савезној изборној комисији, преноси Ројтерс.

То је више од било које друге про-Трамп супер PAC групе која се фокусира на мобилизацију републиканских бирача.

Маск, који је раније изјављивао да је гласао за демократе, у овој кампањи је направио оштар заокрет ка десници и сада отворено подржава кампању Доналда Трампа.

Маск је у јулу обећао да ће финансијски подржати Трампову кампању, а раније овог месеца појавио се са републиканским предсједничким кандидатом на предизборном скупу у Пенсилванији.

Маскове донације групи America PAC увеле су га у ексклузивни клуб републиканских мега-донатора, на којој предњаче банкарски могул Тимоти Мелон и казино-милијардерка Мириам Аделсон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана