Маск: У Британији неизбјежан грађански рат

Срна
Маск: У Британији неизбјежан грађански рат

ВАШИНГТОН - Амерички милијардер и предузетник Илон Маск вјерује да би масовни немири у Великој Британији могли да ескалирају у грађански рат.

"Грађански рат је неизбјежан", навео је Маск на платформи "Икс", коментаришући снимак са протеста у британским градовима.

Протести због масовног прилива илегалних миграната почели су јуче у неколико градова широм Велике Британије након напада ножем у Саутпорту у Енглеској, у којем је убијено троје дјеце.

Лист "Тајмс" пише да се током викенда очекује најмање 35 протеста.

Три дјевојчице убијене су 29. јула, а неколико других тешко је рањено у нападу ножем у дјечијем плесном клубу у Саутпорту. Ово је изазвало масовне протесте и сукобе са полицијом усљед непотврђених извјештаја да је нападач избјеглица.

У Лондону је више од 100 демонстраната ухапшено због насилних нереда, напада и кршења услова протеста. Поједини су задобили лакше повреде. Британске агенције за спровођење закона оптужиле су екстремно десничарску "Енглеску одбрамбену лигу" /ЕДЛ/ да је подстакла протесте, док су поједини медији чак оптужили Русију да стоји иза нереда.

Руска амбасада у Лондону оштро је одбацила ту тврдњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана