Маск прихватио Трампову понуду (ФОТО)

Агенције
Маск прихватио Трампову понуду (ФОТО)

ВАШИНГТОН - Након што је кандидат за америчког предсједника Доналд Трамп рекао да би могао да размисли да власнику компаније "Тесла" Илону Маску понуди савјетодавну улогу у његовој будућој администрацији, огласио се и сам милијардер.

- Вољан сам да служим - поручио је Макс с фотографијом са говорнице. На говорници испод Маска пише "Одјељење за владину ефикасност" чији акроним може да буде и знак за догкоин, популарну криптовалуту која је настала као интернет мим.

Трамп је у понедјељак споменуо да ће, ако буде изабран за предсједника размотрити именовање Маска у свом кабинету или као савјетника у администрацији.

Трампов коментар усљедио је након његове критике пореског кредита од 7.500 долара за куповину електричних аутомобила, мјере за коју је предложио да би могао да је укине ако се врати у Бијелу кућу.

- Порески кредити и порески подстицаји генерално нису баш добра ствар - рекао је Трамп послије предизборног скупа у Пенсилванији.

Упитан о могућности именовања Маска за одређену функцију у његовој администрацији, Трамп је рекао: Он је веома паметан момак, ја бих свакако то учинио.

Маск је отворено подржао републиканца у трци за нови предсједнички мандат, а недавно је урадио и интервју са њим на друштвеној мрежи Икс.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана