Маск: Министарство правде мора да тужи само себе

Танјуг
Маск: Министарство правде мора да тужи само себе

ВАШИНГТОН - Амерички милијардер Илон Маск изјавио је да ће министарство правде САД морати да тужи само себе због сопствених двоструких стандарда у погледу дискриминације избjеглица у земљи, реагујући на тужбу које је то министарство поднијело против његове компаније Спејсекс због дискриминације избјеглица.

-Министарство правде САД ће морати да тужи само себе - написао је Маск на платформи Икс (Твитер) у одговору на објаву корисника рекавши да само то министарство гура идеју да се дозволи само својим грађанима да се пријаве за посао у земљи.

Министарство правде САД је у четвртак поднијело тужбу против Масковог Спејсекса због дискриминације избјеглица.

-Од септембра 2018. до маја 2022. Спејсекс је редовно обесхрабривао америчке тражиоце азила или избјеглице да се пријаве за посао и због њиховог имиграционог статуса одбијао да их запосли - наводи се у саопштењу америчког Министарства.

Како се истиче, ова пракса крши Закон о имиграцији и држављанству.

У министарству правде САД тврде и да Спејсекс своје поступке објашњава постојећим ограничењима извоза производа компаније.

Међутим, како додају, закон не ограничава права избјеглица, које, уз држављане САД и носиоце боравишне дозволе, не подлијежу никаквим ограничењима због постојећих ограничења извоза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана