Маск: До сада милијарду људи погледало интервју са Трампом

Танјуг
Маск: До сада милијарду људи погледало интервју са Трампом

ВАШИНГТОН - Милијардер и директор платформе "Икс" Илон Маск изјавио је да је милијарду људи до сада погледало његов интервју са републиканским предсједничким кандидатом САД Доналдом Трампом.

"Између 19.47 и 22.47, пост са предсједником Доналдом Трампом добио је 73 милиона прегледа. У истом периоду, било је четири милиона постова о разговору Илона Маска и предсједника Трампа на Иксу, што је укупно 998 милиона прегледа", наведено је на Иксу.

Интервју на Иксу каснио је више од 40 минута, и по Масковом мишљењу, у питању су били "масовни сајбер напади", али узрок квара није био сасвим јасан, пише Гардијан.

Трамп је разговор започео препричавањем неуспјелог атентата на њега, 13. јула на митингу у Батлеру у Пенсилванији, који ће, како је рекао, поново посјетити у октобру.

Потом је причао о својим антиимиграционим ставовима, упозоравајући на "непоштене" људе који покушавају да уђу у земљу преко америчко-мексичке границе.

Говорио је и о највјероватнијој демократској кандидаткињи на изборима, Камали Харис и рекао да је "уништила" Калифорнију када је тамо обављала функцију државног тужиоца, а касније била и њен сенатор.

Трамп је потом промијенио тему и казао да највећа пријетња свијету није глобално загријавање него нуклеарно загријавање.

По питању рата у Украјини, Трамп је казао да је он могао да га заустави.

"Русија је побиједила Њемачку са нама, а они су побиједили Наполеона. Знате, они су ту јако дуго и велика су борбена снага... У веома смо лошем положају. И могу вам рећи, могао сам то (рат у Украјини) да зауставим", рекао је он.

Маск је сугерисао да би могао да помогне у будућој Трамповој администрацији као члан "комисије за ефикасност владе".

"Волио бих то за тебе. Ти си највећи резач", рекао је Трамп, мислећи на Маскову склоност ка масовним отпуштањима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана