Марин Ле Пен: Нећемо формирати владу без већине

Танјуг
Марин Ле Пен: Нећемо формирати владу без већине

ПАРИЗ - Лидерка екстремно десничарског Националног окупљања Марин Ле Пен изјавила је данас да њена странка неће формирати владу ако не буде добила апсолутну већину.

Партија Ле Пенове велики је побједник првог круга парламентарних избора одржаних у недјељу у Француској.

-Не можемо да прихватимо одлазак у владу ако не можемо да дјелујемо - потврдила је Марин Ле Пен за Француски радио Ентер. Најавила је и да неће бити дио владе и да неће бити на челу Народне скупштине, већ ће водити посланички клуб.

Предсједник њене странке, Жордан Бардела, пре првог круга изјавио је такође да неће ићи у владу без апсолутне већине у Народној скупштини. Л

е Пен сматра да ако не могу да промијене политику која се спроводи, ако не могу да дјелују, то би била најгора издаја коју би њена странка могла да учини својим бирачима.

-Моји бирачи су интелигентни и слободни - рекла је она, додајући да су ови избори избори еманципације француског народа Говорећи о могућности да Бардела постане премијер, Ле Пен увјерава да је “спремна”.

-Ова влада ће бити комплетна, биће компетентна, чиниће је људи из Националног окупљања, људи који су са нама учествовали у изборној борби и људи из цивилног друштва - увјерава Ле Пен.

Она је такође најавила да неће бити дио ове владе.

-Ова апсолутна већина је изводљива - сматра Ле Пен.

Ле Пен је навела да неће бити предсједник Народне скупштине, ја ће бити на челу посланичке групе.

Она је рекла и да предсједник Емануел Макрон чини све да покуша да се супротстави демократском процесу, преноси Француски радио. Она је додала да Макрон настоји да свим средствима спријечи Национално окупљање да дође на власт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана