Малак: Да се ревидира Легија части Депардјеа након оптужби за сексуално насиље

Танјуг
Foto: Агенције

ПАРИЗ - Француска министарка културе Рима Абдул Малак затражила је од комитета задуженог за носиоце Легије части, највећег француског одликовања, да покрене дисциплински поступак и преиспита да ли медаљу додијељену француском глумцу Жерару Депардјеу треба суспендовати или повући, послије навода о његовој повезаности са оптужбама за сексуално насиље и емитовања телевизијског документарца у којем Депрдје износи непристојне коментаре о женама.

 Абдул Малак је рекла да је „згрожена“ коментарима које је Депардје, један од најпознатијих француских глумаца, дао током путовања у Сјеверну Кореју  2018. године, а који су раније овог месеца емитовани у докуентарцу "Complement d'Enquete" на телевизији Франс 2, пренио је Ројтерс.

"Шокантни коментари...који доносе срамоту Француској", рекла је Малак за телевизију Франс 5.

Депардје се последњих година са низом оптужби за сексизам и сексуално насиље, које је он негирао.

"Никад, апсолутно никада, нисам злостављао жену", написао је Депардје у писму објављеном у француском дневнику ''Фигаро'' почетком октобра.

У марту 2022. париски суд је одлучио да ће наставити истрагу против добитника канске награде након што га је једна глумица оптужила за силовање.

Ројтерс додаје да се касније огласила глумица Шарлот Арно, која је рекла да је она жена која је оптужила Депардјеа, као и да није могла да настави ћутање о свему што је доживјела.

Од тада више од 10 жена оптужило је Депардјеа за сексуално насиље, наводи Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана