Макронов претходник: Бивши француски предсједник враћа се у политику

Танјуг
Макронов претходник: Бивши француски предсједник враћа се у политику

ПАРИЗ - Бивши предсjедник Француске Франсоа Оланд рекао је да ће се поново кандидовати за посланика на парламентарним изборима, што је посљедњи политички обрт након што је његов насљедник Емануел Макрон расписао ванредне изборе, пише Еурактив.

Оланд који је био француски предсједник од 2012. до 2017. године, напустио је ту позицију са рекордним нивоом непопуларности - и код дијелова радикалне љевице и социјалиста и грађана.

Он је најавио да ће се кандидовати за посланика у југозападном одјељењу Корез на листи Новог народног фронта, љевичарску групацију формирану за изборе која укључује социјалисте, тврдо љевичаре, зелене и комунисте.

"Изузетна одлука за изузетну ситуацију. Не тражим ништа за себе, само желим да будем на услузи", рекао је Оланд новинарима.

Оланд је додао да подржава нови широки љевичарски савез, рекавши да "сви морамо да учинимо све како бисмо били сигурни да крајња десница не дође на власт у Француској".

Парламентарни избори ће се у Француској одржати 30. јуна и 7. јула, а посљедња истраживања јавног мњења сугеришу да би у Француској уједињена левица и Национално окупљање крајње деснице могли да побиједе коалицију предсједника Емануела Макрона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана