Макрон упозорио Нетањахуа: Потез који је најавио биће ратни злочин

ГС
Макрон упозорио Нетањахуа: Потез који је најавио биће ратни злочин

ПАРИЗ- Предсједник Француске Емануел Макрон потврдио је током телефонског разговора са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом своје противљење офанзиви Израелских одбрамбених снага (ИДФ) на Рафу и упозорио га да би свако присилно пресељење становништва представљало ратни злочин, саопштила је прес служба Јелисејске палате.

Макрон, који позива на тренутни и трајни прекид ватре у Гази, такође је осудио недавне израелске најаве у погледу насељавања, док је Израел најавио запљену 800 хектара земље у долини Јордана, на окупираној Западној обали, пренијела је телевизија БФМ.

Док израелска војска од понедјељка изводи велику операцију у болничком комплексу Ал-Чифа у граду Газа, гдје тврди да је убила око 170 бораца и обећава да ће остати док не пронађе и посљедњег од њих, Макрон је изразио велику забринутост због операција које је извела израелска војска.

Макрон је поново нагласио да се будућност Газе може осигурати само у оквиру будуће палестинске државе и под одговорношћу Палестинске самоуправе, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана