Макрон: Убиство тинејџера је неопростиво

Срна
Макрон: Убиство тинејџера је неопростиво

ПАРИЗ - Француски предсједник Емануел Макрон изјавио је да је “неопростиво” убиство седамнаестогодишњака које је извршила полиција током саобраћајне контроле у близини Париза, што је ријетка критика на рачун органа за спровођење закона, неколико сати након немира поводом овог одгађаја.

Против полицајца се води истрага за намјерно убиство. Тужиоци кажу да младић није испоштовао наређење да заустави свој аутомобил у понедјељак ујутру.

- Имамо једног адолесцента који је убијен, то је необјашњиво и неопростиво. Ништа не оправдава смрт младог човјека - рекао је Макрон новинарима у Марсеју.

Министарство унутрашњих послова позвало је на смиривање након што је најмање 31 лице ухапшено у ноћашњим нередима, углавном у париском предграђу Нантер, гдје је жртва живјела. Младићи су палили аутомобиле и бацали петарде на полицију, која је прскала људе сузавцем.

На снимку објављеном на друштвеним мрежама, који је верификовао Ројтерс, виде се два полицајца поред аутомобила “мерцедес АМГ”, а један пуца на возача док се аутомобил удаљавао. Локални тужилац саопштио је да је возач након тога преминуо од задобијених рана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана