Макрон: Ослобођена двојица француских држављана који су били заточени у Ирану

Танјуг
Макрон: Ослобођена двојица француских држављана који су били заточени у Ирану

ПАРИЗ - Предсједник Француске Емануел Макрон изјавио је данас да су двојица француских држављана Бернар Фелан и Бењамин Брије, који су били заточени у Ирану, сада на слободи.

Француска министарка иностраних послова Катрин Колона навела је у саопштењу да су обојица на путу за Француску, пренио је Ројтерс. Бењамин Брије је био затворен скоро три године након што су га иранске полицијске снаге ухапсиле због шпијунаже пошто је својим дроном фотографисао забрањена подручја у парку природе, пренијела је француска телевизија БФМ ТВ.

Бернар Фелан, туристички консултант, ухапшен је 3. октобра 2022. због подривања националне безбједности. Двојица Француза, који су увијек тврдили да су невини, пуштени су из хуманитарних разлога након што се њихово здравствено стање знатно погоршало посљедњих мјесеци.

-То је олакшање. Поздрављам њихово ослобађање. Хвала свима који су радили на овом исходу. Наставићемо да дјелујемо за повратак наших сународника који су још увијек заточени у Ирану - написао је на Твитеру Макрон неколико минута након што је објављено да су двојица Француза ослобођени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана