Макрон: Наставићемо сарадњу у области одбране са Јерменијом

Срна
Макрон: Наставићемо сарадњу у области одбране са Јерменијом

ПАРИЗ - Француска ће испоручити Јерменији одбрамбену војну опремуизјавио је француски предсједник Емануел Макрон.

"Наставићемо да промовишемо развој инфраструктуре у Јерменији уз учешће наших компанија. Наставићемо да развијамо нашу сарадњу у области одбране. Француска је пристала да испоручи одбрамбену војну опрему и наставиће да дјелује на овом пољу у духу одговорности, не желећи ескалацију", рекао је Макрон.

У обраћању новинарима заједно са јерменским премијером Николом Пашињаном у Паризу, Макрон је истакао да Француска подржава напоре за успостављање праведног и одрживог мира на јужном Кавказу, који се може постићи на основу међународног права, територијалног интегритета и неповредивости граница свих земаља у региону.

"Азербејџан мора да отклони сваку нејасноћу у вези са територијалним интегритетом Јерменије и мапама на основу којих ће се вршити разграничење и демаркација", подвукао је Макрон.

Он је позвао на провођење пресуде Међународног суда правде од 17. новембра 2023. године, према којој Азербејџан мора да обезбиједи несметан повратак у Нагорно-Карабах оних који су побјегли из региона од када га је преузео Баку у септембру прошле године, а сада желе да се врате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана