Мајкл Коен назвао Трампову тужбу "чистом одмаздом"

Танјуг
Мајкл Коен назвао Трампову тужбу "чистом одмаздом"

МАЈАМИ- Бивши адвокат Доналда Трампа Мајкл Коен затражио је од суда да одбаци тужбу бившег предсједника САД против њега од 500 милиона долара, назвавши је "злонамјерним чином чисте одмазде и застрашивања свједока".

Коенови адвокати су у поднеску упућеном савездном суду у Мајамију навели да тужба представља "најгоре осветничке импулсе господина Трампа", као и да њен тајминг није био случајност, преноси Ројтерс.

У Трамповој тужби наводи се да је Коен прекршио правила којима је регулисано понашање адвоката, откривањем тајни и ширењем неистина у књигама, подкастима и медијским наступима.

Додаје се да је Коен нарушио Трампову репутацију називајући га "расистом" и измишљањем појединих разговора.

Трамп је тужио Коена 12. априла, осам дана након што се изјаснио да није крив по 34 тачке оптужнице окружног тужиоца Менхетна због исплате 130.000 долара порно звезди Сторми Денијелс, уочи предсједничких избора 2016. година.

Тужиоци су саопштили да је исплата имала за циљ да ућутка Сторми Денијелс о њеном наводном сексуалном односу са Трампом.

Коен је наводно извршио уплату у Трампово име и очекује се да ће бити кључни свједок против Трампа ако процес стигне до суђења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана