Мајка убијеног француског тинејџера тврди да је убиство расно мотивисано

Танјуг
Мајка убијеног француског тинејџера тврди да је убиство расно мотивисано

ПАРИЗ - Мајка француског тинејџера алжирског и мароканског поријекла кога је убио полицајац у уторак јер није зауставио аутомобил, вјерује да је полицајац пуцао када је “видио арапско лице” и да смрт њеног сина расно мотивисана.

- Не кривим полицију, кривим једну особу, ону која је одузела живот мог сина - рекла је Мунија каналу Франс 5 у свом првом медијском интервјуу од пуцњаве у уторак ујутро.

Она је рекла да је 38-годишњи полицајац, који је оптужен за убиство, могао на други начин да исконтролише њеног сина, који је био за воланом жутог мерцедеса без дозволе.

- Није морао да убије мог сина. Метак? Тако близу његових груди? Не, не - рекла је за француски ТВ канал у сузама самохрана мајка, запослена у медицинском сектору.

- Полицајац је видио арапско лице, мало дијете, и хтио је да му одузме живот. Докле ће ово трајати? Колико ће још дјеце овако? Колико ће се мајки наћи у мојој ситуацији? - додала је.

Мунија је у четвртак предводила марш кроз предграђе Нантер, западно од Париза, гдје је живјела са сином, који се завршио сукобима демонстраната са полицијом.

Седамнаестогодишњег Нахела М. полицајац је упуцао из непосредне близине у уторак ујутро у париском предграђу Нантер. Возио је жути мерцедес када је заустављен због саобраћајних прекршаја.

Полиција је првобитно извијестила да је упуцан након што је довезао свој аутомобил у полицију, али то је у супротности са видео-снимком који је брзо постао виралан на друштвеним мрежама. На снимку  се види како двојица полицајаца стоје поред аутомобила, а један упире оружје у возача. Чује се глас који говори: “Добићеш метак у главу”. Полицајац је тада запуцао док је аутомобил нагло кренуо прије него што се постепено зауставио.

Инцидент је изазвао три ноћи насилних немира у Паризу и градовима широм Француске у којима су се демонстранти сукобили са полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана