Мајка бацила синове кроз прозор, пa покушала да се убије

GS
Мајка бацила синове кроз прозор, пa покушала да се убије

Жена која се налазила у хотелу у Ботошанима у Румунији бацила је своју дјецу од двије и три године са прозора и пријетила да ће починити самоубиство. Двогодишњак је преминуо у болници, а старији је у коми.

Трагедија се догодила у хотелу Тинерет, у близини центра града, где је боравила 23-годишња млада мајка са двоје дјеце.

Заузела је собу на 2. спрату и са њеног прозора је скочила са дјечацима у наручју. Владимира, двогодишњег дјечака, љекари нису могли да спасу. Његов годину дана старији брат Габријел је у критичном стању. Он је у недјељу увече у коми пребачен у дјечју болницу у Јашију, јавља Либертатеа. Дијете је и даље у тешком стању, у дубокој коми, не можемо да га оперишемо јер нема хируршких повреда, то су дифузне повреде мозга. Налази се на апарату за интракранијални притисак, али прогнозе нису добре. Мозак је пун крви, али је дифузан, немамо начина да интервенишемо хируршки – рекао је др Маријус Дабија, медицински директор Неурохируршке болнице у Јашију.

У току ноћи је скочила са дјецом у наручју. Она је пала на симс првог спрата, преноси Блиц.

Чувар хотела је чуо буку и изашао из зграде, при чему је видио двоје дјеце како леже на бетону.

Мушкарац је одмах позвао хитну помоћ, док је мајка сиједила на симсу изнад њега. Неколико полицијских екипа, кола хитне помоћи и преговарач стигли су на лице мјеста убрзо након позива. Преговарач је скоро два сата покушавао да убиједи 23-годишњу жену да сиђе док је пријетила да ће се бацити.

Током преговора, неколико ватрогасаца је успијела да уђе у просторију и потом имобилише жену. Ватрогасци су је однијели из хотела, а затим ју је покупила хитна помоћ и превезла у болницу. Како преноси Монитору де Ботосани, када су са њом преговарали полицајци, али и када је изведена из хотела, млада мајка је опсесивно, кроз сузе, понављала: „Нисам хтјела ништа да им урадим! Нисам жељела да им урадим тако нешто“.

Жена је примљена на Одјељење психијатрије.

Она је, пре злочина, свом мужу послала поруку на крају које је рекла “Збогом”.

Жена је написала поруку свом мужу у којој га је оптужила да ју је натјерао да учини овај гест. Надам се да си сада срећан што си нас се отарасио – написала је она, према изворима блиским истрази, које преноси Њус.ро.

Она је изразила жаљење што су се вјенчали и тврди да је жељела да “побјегне” од куће. Жена је тврдила и да мисли да је најгоре за дјецу, “јер нису ништа крива”, али је додала да не може да их остави “овакве, немају никог”, јер их “нико неће вољети”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана