Мајк Пенс на листи свједока у предмету против Трампа?

Tanjug
Foto: Arhiva

АТЛАНТА - Бившег потпредсједника Сједињених Америчкх држава Мајка Пенса, тужиоци у Џорџији ставили су на листу свједока који би могли да свједоче у случају против бившег америчког предсједника Доналда Трампа због подривања избора 2020. године у тој савезној држави, потврђено је CNN-u из више извора блиских истрази.

Спискови свједока које су поднијели тужиоци округа Фултон нису објављени и држе се у строгој тајности, али неименовани извори рекли су за CNN да најновија верзија листе свједока, коју су тужиоци објавили прије неколико дана, укључује више од 150 имена. 

Међу њима је и Пенс, који се раније већ појавио пред савезном великом поротом у оквиру истраге специјалног тужиоца Џека Смита о Трамповом наводном подривању избора 2020. године.

Портпарол Пенса, одбио је да прокоментарише та писања.    

Некадашњи потпредсједник САД раније је на Националној Конференцији државних законодавних тијела оповргао тврдње Трампа и његових савезника да су избори у Џорџији били покрадени, признавши да "није имао право да поништи изборе 6. јануара".

До сада, четворица Трампових саоптужених, укључујући три његова бивша адвоката, већ су склопили договоре са тужиоцима како би признали кривицу и свједочили у случају.

  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана