Мафијаш Матео Месина Денаро у неповратној коми

Tanjug
Foto: CDT

РИМ - Један од некадашњих најтраженијих бјегунаца, припадник мафије, Матео Месина Денаро, ухваћен послије 30 година бјекства у Палерму на клиници за онкологију средином јануара, сада је у неповратној коми, изјавили су данас извори у болници Л'Аквила.

Денаро (61) који је хоспитализован у затворском одјељењу болнице Л'Аквила, неће изаћи из коме и вечерас ће му љекари обуставити исхрану, навели су неименовани извори, пренијела је Анса.
    
Месина Денаро је у болници више од мјесец дана.    
    
Операција црева којој је био подвргнут 8. августа била је успјешна, али узнапредовани рак дебелог црева изазвао је неповратно погоршање његовог здравственог стања, рекли су извори.
    
Супербос Коза Ностре осуђен је за учешће у десетинама убистава, укључујући бомбашке нападе из 1992. у којима су убијени тужиоце Ђованија Фалконеа и Паола Борселина.    
    
Поред атентата на Фалконеа и Борселина, овај моћни шеф мафије из Трапанија осуђен је и за убиство Ђузепеа Ди Матеа, 12-огодишњег сина мафијаша који је постао свједок државе, а који је 1996. године задављен и растворен у киселини.
    
Такође, осуђен је за бомбашке нападе на умјетничке и вјерске објекте у Милану, Фиренци и Риму 1993. године, у којима је погинуло 10 људи, док је 40 повређено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана