Мабен: Европљани немају визију и нису способни да се одупру исламу

Танјуг
Мабен: Европљани немају визију и нису способни да се одупру исламу

БИЈЕЉИНА - Бивши главни њемачки шпијун Ханс-Георг Мабен процјењује да ће муслимани 2200. године чинити већину становика Европе, ако се наставе садашњи тренд миграција и ћутање Европљана.

"Европски политичари желе другачије становништво. Политичка љевица слиједи курс антињемачке идеологије.

Што је популација хетерогенија, то је мање способна да се артикулише и да изражава демократску вољу" - објашњава Мабен. Бивши главни шеф обавјештајне службе Њемачке у интервјуу за "Ремикс" упозорава да се Европа суочава са кризом без преседана због масовне имиграције и да је ислам добро припремљен за освајање Европе. Мабен сматра да Њемачка и Аустрија могу учинити много да зауставе кризу, али не реагују.

"Приближава нам се потпуно друга култура. На то нисмо нимало спремни, јер нисмо способни да сукобе рјешавмо чак ни насиљем, као што то раде породични кланови из арапских држава.

Ти људи сукобе рјешавају насиљем, док људи у Средњој Европи мисле да се то може учинити само путем суда", рекао је Мабен, који је од 2012. до 2018. био предсједник Канцеларије за заштиту Устава.

Он објашњава да ће Европљани "подлећи исламу", јер нису у стању да схвате да долази до тог сукоба нити да га рјешавају на сличан начин као што то раде они који долазе из исламских земаља. Мабен описује садашње Европљане као оне који живе без визије или мисије, док друге конкурентне културе имају јасну идеју о томе што су и који су им циљеви. "Не знамо гдје желимо ићи ни како би Њемачка или Аустрија требале изгледати 2030.

Живимо само у тренутку и зато губимо од других који имају религију или идеологију, који знају куда желе да иду" - објашњава Мабен. Он напомиње да муслимани долазе са потпуно другачијом свијешћу о култури, вјери и породици.

"У секуларној Европи, вјера и поородица, ако су уопште још важни, ствар су појединца, али у културама у којима већину чине муслимани - то је ствар клана", закључује Мабен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана