Лукашенко: Зеленског би могла да ликвидира његова свита!

Танјуг
Лукашенко: Зеленског би могла да ликвидира његова свита!

МИНСК - Предсjедник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да свита украјинског предсједника Владимира Зеленског може физички да га елиминише.

-На крају, исти Кирил Буданов (шеф Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине) ће послати некога - ви, Зеленски, ћете бити елиминисани као издајник. То је то. Такође не треба да искључимо ову могућност" - прокоментарисао је предсједник Белорусије у интервјуу за емисију „Вијести недјеље“, емитованој на ТВ каналу Бjелорусија-1.

Лукашенко је такође рекао да је подршка Запада и Сједињених Америчких Држава, на коју Украјина рачуна, кратког вијека.

-Увијек кажем Волођи Зеленском: Слушај, власт ће се у САД промијенити и нови лидер ће рећи: „Не знам, нисам чуо“. Увијек је било исто. Зато, градимо односе засноване на нашим интересима и принципима. Они то не разумију - рекао је предсједник Бјелорусије.

Почетком маја Служба безбједности Украјине (СБУ) саопштила је да је привела двојицу пуковника због сумње да су покушали да нападну Зеленског.

Бивши савјетник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор изјавио је да постоји намјера украјинских милитаната да убију Зеленског још у априлу прошле године. Он је истакао да је проблем корупције у украјинској војсци достигао врхунац: милиони готовине завршавају на потпуно другим мјестима, а војна опрема нестаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана