Лукашенко: Снажна Кина значи и снажна Бјелорусија

Танјуг
Лукашенко: Снажна Кина значи и снажна Бјелорусија

МИНСК - Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко, који се од 28. фебруара до 2. марта налази у државној посјети Кини, изјавио је током састанка са премијером Кине Ли Кећангом да ће се његова земља интензивније развијати уз јаку Кину.

"Желимо вам успјех. То је наш прагматизам. Ако је Кина снажна, и наша Бјелорусија ће се развијати и бити снажна," рекао је Лукашенко, преноси агенција Белта. 

Лукашенко је честитао кинеској страни на успјешно одржаном Конгресу Комунистичке партије Кине и рекао да Пекинг "прати свој пут, не узнемирава никог и не обраћа пажњу на ситне жаоке."

„Проширење контаката са Кином је приоритет наше спољне политике. Захваљујући нашим заједничким напорима, концепт свеобухватног стратешког партнерства добио је посебно значење у односима Бјелорусије и Кине. Данас Минск и Пекинг настављају да јачају конструктиван политички дијалог, успјешно развијају економску сарадњу и проширују регионалне везе", рекао је Лукашенко.

Он је истакао да свевременска природа билатералне сарадње омогућава Белорусији и Кини да напредују.

„Спремни смо да наставимо са улагањем неопходних напора за плодоносан развој нашег партнерства", рекао је он.

Предсједник Бјелорусије, који већ 13. пут у улози предсједника посјећује Кину, је позвао на још већу сарадњу две земље у свим областима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана