Лукашенко: Бјелорусија ће се борити заједно са Русијом у случају директне агресије

Срна
Лукашенко: Бјелорусија ће се борити заједно са Русијом у случају директне агресије

МИНСК- Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио је да би својој војсци наредио да се бори уз Русију само у случају да неко изврши напад на бјелоруску територију, јавила је бјелоруска државна агенција Белта.

Лукашенко, који је у више наврата одбацио наводе Кијева и Запада да би његова земља могла бити увучена у рат са Украјином на страни Русије, рекао је да планира да се сутра састане са руским предсједником Владимиром Путином, пренио је Ројтерс.

- Спреман сам да се борим уз Русе са територије Бјелорусије само у случају да барем један војник дође на бјелоруску територију како би убијао мој народ. Уколико изврше агресију на Бјелорусију, одговор ће бити најоштрији и рат ће примити сасвим другачију природу - истакао је Лукашенко.

Запад тврди да је Русија искористила Бјелорусију као почетни положај за оно што западни медији и политичари називају "инвазијом на Украјину", те да је са бјелоруске територије започета "неуспјешна офанзива на Кијев".

Ројтерс подсјећа да је забринутост Запада да се Минск припрема за активну улогу у сукобима у Украјини посљедица заједничких војних активности и вјежби Русије и Бјелорусије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана