Лукашенко: Америка би могла да искористи сукоб за почетак новог свјетског рата

Срна
Лукашенко: Америка би могла да искористи сукоб за почетак новог свјетског рата

МИНСК - Бјелоруски предсједник Александар Лукашенко упозорио је да би САД могле да искористе сукоб на Блиском истоку за почетак новог свјетског рата.

-Они би, не дај Боже, могли да искористе конфликтну ситуацију на Блиском истоку за покретање новог свјетског рата. Они су спремни да иду тако далеко - рекао је Лукашенко на састанку са министрима унутрашњих послова Заједнице независних држава (ЗНД).

Лукашенко је подсјетио да се под садашњим предсједником Џозефом Бајденом чинило да је америчка политика у свијету "некако уређена", преноси новинска агенција Белта.

-У смислу: „ово су пријатељи, а ово непријатељи“. Уколико се промијени режим, биће као у Авганистану и то није први пут. Они морају да покрену неки рат зарад промјене режима - навео је Лукашенко.

Истакао је да се не упушта у пропаганду против САД или појединих традиционалних савезника других земаља ЗНД.

-Са свима треба да будете у пријатељским односима и да градите односе са свима који то желе. Међутим, немојте да расипате оно што смо створили посљедњих година. Ово у великој мјери зависи од нас – властодржаца. Много зависи од нас. Ова мисао ми је пала на памет на путу до овог састанка - додао је Лукашенко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана