Луфтханза због штрајкова отказује најмање 1,200 летова планираних за петак

Tanjug
Foto: dw.com

ФРАНКФУРТ - Авио-компанија Луфтханза саопштила је данас да ће отказати најмање 1,200 летова планираних за петак због штрајкова на својим главним чвориштима за полетање, односно аеродромима у Франкфурту и Минхену. Како преноси Блумберг, штрајкови, заједно са инцидентом повезаним са ИТ скетором који је довео до приземљења Луфтханзиних авиона ове среде, представљају последњи у низу проблема за ту авио-компанију.


Портпаролка Луфтханзе Вердија Кристин Бел изјавила је да ће компанија обуставити летове због једнодневног напуштања земаљске посаде на два највећа немачка аеродрома. ''Запослени заједнички врше притисак на послодавце, јер током претходних преговора нису постигнути резултати'', рекла је она.
 

Блумберг наводи да штрајкови потенцијално могу да закомпликују путне планове за учеснике предстојеће Минхенске безбjедносне конференције. Поновљена обустава летова уследила је након случајног пресецања телекомуникационих каблова у среду, што је довело до приземљења Луфтханзине флоте током већег дела дана, а сутрашњи штрајк је последњи у низу прекида рада јер запослени траже боље услове рада због растућих трошкова живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана