Лопез Обрадор: Закон Тексаса је драконски,нећемо прихватати депортоване мигранте

Танјуг
Лопез Обрадор: Закон Тексаса је драконски,нећемо прихватати депортоване мигранте

МЕКСИКО СИТИ - Предсjедник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор критиковао је данас закон америчке савезне државе Тексас којим би државни органи за спровођење закона добили овлашћење да хапсе особе осумњичене да су илегално прешле америчко-мексичку границу, додавши да Мексико неће прихватити мигранте које тексашке власти буду депортовале.

"Дозволите ми да овом кажем једном заувијек: Нећемо прихватити депортације тексашке владе", поручио је Лопез Обрадор на конференцији за медије, преноси Ројтерс. Додао је да је закон Тексаса "драконски закон" којем се Мексико противи.

"У потпуности је у супротности са људским правима. Дехуманизујући је, антихришћански, неправедан и крши норме људског суживота. Крши, не само међународно право, већ чак и Библију", навео је мексички предсједник.

Федерални апелациони суд у Њу Орлеансу блокирао је раније данас закон о миграцијама, само неколико сати након што је Врховни суд САД саопштио да закон може да ступи на снагу док траје судски процес.

Према закону, тексашкој полицији било би дозвољено да хапси мигранте који илегално пређу границу из Мексика и изриче кривичне казне.

Закон, који је у децембру прошле године потписао републикански гувернер Грег Абот, третира илегални улазак у Тексас као кривично дјело и дозвољава тексашким судовима да наложе депортацију имиграната, иако је спровођење имиграционих закона у надлежности савезне владе

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана