Лондонска полиција претражује Темзу у потрази за тијелом осумњиченог за напад киселином

Танјуг
Лондонска полиција претражује Темзу у потрази за тијелом осумњиченог за напад киселином

ЛОНДОН - Лондонска полиција почела је да претражује подручје ријеке Темзе у потрази за телом Абдула Езедија који је осумњичен за хемијски напад у Клепаму на мајку и њене ћерке, старе три и осам година.

Полицијски чамац је јутрос кружио између мостова Воксхол и Челси у Лондону у потрази за тијелом Езедија за ког се вјерује да је мртав, пошто је на основу снимака CCTV утврђено да је скочио у  Темзу у западном Лондону, након што је побјегао са мјеста напада, преноси Гардијан.

Полиција ће, према ријечима Ника Алдворта, бившег вишег полицајаца, претрагу рујеке Темзе базирати првенствено на највјероватнијим мјестима гдје би се тијело могло налазити с обзиром на њене плиме.

-Они ће ту своју потрагу усредсредити за почетак, а онда ће је, у зависности од ресурса, проширити - рекао је Алдворт за емисију Тодај на BBC Радију 4 додајући да се нада да ће потрази помоћи и грађани који би требало да полицији пријаве уколико нешто виде. Алдворт је додао да вјерује да је врло вјероватно да ће се Езедијево тело „ако се тамо налази” и пронаћи, с обзиром на модерну технологију коју официри користе.

-Уобичајено, ријеке можете скенирати помоћу сонара. Такође ће вјероватно користити један од хеликоптера националне ваздушне службе како би убрзали потрагу -  додао је Адверт.

Езеди је био у вези са 31-годишњом женом коју је напао, а њен раскид је био могући мотив за његове поступке, саопштила је полиција.

Жена се још увек налази у болници у индукованој коми.

Потрага за нападачем траје више недјеља, а полицајци су у раним јутарњим сатима у четвртак извршили рацију на двије адресе повезане с њим у Њукаслу.

Езеди је дошао у Велику Британију сакривен у камиону 2016. године и два пута је одбијен за азил прије него што је успјешно уложио жалбу на одбијање Министарства унутрашњих послова тврдећи да је прихватио хришћанство.

Осуђен је за два сексуална преступа 2018. године, али му је дозвољено да остане у Великој Британији јер његове казне нису били довољно велике за депортацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана