Лондон: Затворене три јеврејске школе због најављених скупова подршке Палестини

Танјуг
Лондон: Затворене три јеврејске школе због најављених скупова подршке Палестини

ЛОНДОН- Три јеврејске школе у Лондону данас ће бити затворене због најављених скупова подршке Палестинцима у главном граду Велике Британије.

Родитељима у једној школи је речено да своју дјецу не изводе напоље због "ризика од насиља на улици", преноси BBC.

Директорка средње женске школе "Менора" Естер Перлман, коју похађа 389 ученика, рекла да је одлука о затварању донијета "у свјетлу планираних протеста" за данас.

-Молим вас, имајте на уму да је ова тешка одлука донијета због ризика од насиља на улицама. Полиција је забринута да ће дјевојчице, пошто нису у школи, изаћи напоље и замолила нас је да вас обавијестимо да би ваша дјеца требало да остану код куће - навела је Перлман у писму родитељима.

У саопштењу друге школе наводи се да су добили савјет од локалног рабина да затворе школу.

-Ово није одлука која је донета олако, али морамо да урадимо оно што је најбоље за нашу драгоцјену дјецу - наводи се у писму школе "Атерес Беис Јаков".

Са друге стране, Фонд за безбједност заједнице (ЦСТ), добротворна организација која пружа безбедносне савјете британским Јеврејима, саопштила је да школе треба да остану отворене.

-Савјет ЦСТ-а јеврејским школама остаје да се јеврејски живот настави и да школе треба да остану отворене - поручили су из невладине организације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана