Лоциран танкер с нафтом који је заплијенио Иран

GS
Foto: TJP

ТЕХЕРАН - Танкер под заставом Маршалских Острва који је Иран заплијенио у Оманском заливу раније ове седмице лоциран је источно од иранског острва Кешм, саопштила је служба за праћење пловидбе танкера TankerTracker.com (Трекерс) на свом налогу на мрежи Икс.

''Танкер Сент Николас у власништву Грчке, осигуран у Великој Британији и под заставом Маршалских острва, натоварен са милион барела ирачке сирове нафте, лоциран је данас источно од острва Кешм у Ирану'', наводи се у саопштењу.

Ројтерс наводи да је Иран заплијенио брод "Сент Николас", натоварен ирачком нафтом намијењеном Турској, у знак одмазде за случај када су САД прошле године заплијениле исти брод који је носио Иранску нафту.

САД су, како наводи британска агенција, заплијениле брод у операцији спровођења санкција када је пловио под именом Суец Рајан, а Иран је упозорио да тај потез "неће остати без одговора".

До запљене танкера Сент Николас дошло је током вишеседмичних напада јеменских милитаната Хута на бродове који плове у Црвеном мору, преноси Tanjug.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана