Лидер Сјеверне Кореје критиковао неодговорност високих државних функционера

Танјуг
Лидер Сјеверне Кореје критиковао неодговорност високих државних функционера

СЕУЛ- Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун оштро је кртитиковао високе државне званичнике због њихове "неодговорности" у санирању последица и штете од поплава и оптужио их је да су "урушили" националну економију, објавили су данас севернокорејски државни медији.

Државна новинска агенција КЦНА наводи да је Ким у понедјељак обишао угрожено подручје на западној обали Сјеверне Кореје гдје је морска вода недавно уништила насип са неадекватним дренажним системом и поплавила више од 560 хектара земљишта, укључујуćи више од 270 хектара пиринчаних поља, преноси Ројтерс.

Критикујући званичнике због њиховог "веома неодговорног" занемаривања дужности, Ким је издвојио премијера Ким Ток Хуна, јер је вршио преглед уништеног подручја тек једном или два пута и то као "посматрач", а не као државни функционер.

"Посљедњих година административна и економска дисциплина кабинета који води Ким Ток Хун више пута је озбиљно поремеćена и следствено томе, беспосличари су својим неодговорним радом покварили сав труд који је уложила држава", наводи се у извјештају државне агецније КЦНА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана