Лидер антимонархистичке групе пуштен из притвора послије крунисања

Танјуг
Лидер антимонархистичке групе пуштен из притвора послије крунисања

ЛОНДОН, 7. маја (Тањуг) - Лидер антимонархистичке групе “Република” Грејем Смит и њени други чланови пуштени су из притвора неколико часова након крунисања британског краља Чарлса Трећег, а покренуто је питање да ли је реакција полиције била одмјерена.

Полиција је привела Смита и још 51 особу у центру Лондона, док су се хиљаде присталица монархије јуче окупљале на улицама поводом крунисања британског краља, пренио је Ројтерс. Полиција је саопштила да је њена дужност да спријечи нереде већа од права на протест.

“Република” је саопштила да су притворене чланове почели да пуштају на слободу у суботу касно увече, након скоро 16 сати проведених у притвору.

-Сада сам изашао из полицијске станице. Да не буде забуне - у Великој Британији више нема права на мирне протесте. Много пута су ми рекли да је монарх ту да брани наше слободе. Сада су наше слободе нападнуте у његово име - написао је Смит на “Твитеру”. Полиција је објавила раније да разумије забринутост јавности након хапшења, али је додала да је реаговала пошто је добила информацију да су демонстранти одлучни да ометају поворку током крунисања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана