Ледени талас пред кинеску Нову годину

Танјуг
Ледени талас пред кинеску Нову годину

ПЕКИНГ - Талас ледене кише, снега и леда који траје од прошле недјеље, закомпликовао је путовања многим житељима централне и источне Кине, у вријеме када су милиони људи кренули кућама да би дочекали кинеску Нову годину, пренијели су данас локални медији.

Стотине железничких линија су одложене или отказане, а гомиле путника чекају на железничким станицама у Вухану и Гуангџоу, преноси Ројтерс.

Писте на аеродрому Тианхе у Вухану јутрос је привремено затворена, пренела је кинеска ЧТВ, али лоше време са обилним снежним и кишним падавинама се очекују и у наредним данима.

Поледица на путу успорава саобраћај на аутопутевима у централном дјелу провинције Хубеи, а тамошње покрајинске власти потврдиле су да ће очистити тунеле и мостове од леда.

Ова провинција је наложила да се предузму ванредне мере контроле саобраћаја, укључујуćи и бесплатно издавање возила. Кинеска централна метеоролошка опсерваторија прогнозирала је за прву половину ове недеље хладно време и нове кишне и снежне падавине на југу земље и побољшање временских прилика од четвртка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана