Ледена олуја у САД: Број жртава повећан на 19, у Охају судар 46 возила

ГС
Ледена олуја у САД: Број жртава повећан на 19, у Охају судар 46 возила

ВАШИНГТОН - Најмање 19 људи је погинуло у леденом таласу који је захватио дијелове САД.

Мрежа Ен-Би-Си јавила је раније да је погинуло 13 људи.

Четири смртна случаја догодила су се у Канзасу и Небраски и то у саобраћајним несрећама узрокованим невременом, рекли су званичници.

Портпарол Агенције за ванредне ситуације рекао је да су одговорили на више од 600 позива и инцидената које се доводе у везу са временским приликама.

Смртни случајеви забиљежени су и у Мизурију, Канзасу, Оклахоми, Тенесију, Висконсину и Охају, јавља "Скај њуз".

Четири особе су погинуле, а више њих је повређено у великој саобраћајној несрећи на аутопуту у округу Ири у Охају, након што је снежна олуја паралисала велики део САД.

Дио саобраћајнице поново је отворен око 12 сати након несреће, а у ланчаном судару учествовало је најмање 46 возила, јавља америчка телевизија ЕнБиСи.

 

Петнаест вучних возила уклањало је остатке аутомобила са пута, док су аутобуси који су се задесили на лицу мjеста искоришћени за превоз повређених до најближег објекта где су могли да се угрију.

Огромна олуја се протеже на више од 3.200 километара од Тексаса до Квибека. 

"Бомбашки циклон", како је названа ова зимска олуја, оставила је више од милион ипо становника без струје, а хиљаде летова је отказано.

Канада, Онтарио и Квибек сносе највећи терет ове арктичке експлозије.

Температуре у Елк Парку у Монтани пале су на -45 степени Целзијуса, док се град Хел у Мичигену "смрзнуо".

У Јужној Дакоти, Индијанци завејани снијегом палили су одјећу да би се угријали након што су остали без горива, рекли су племенски званичници.

 

Обилне сњежне падавине прогнозиране су у областима Пенсилваније и Мичигена. Бафало и Њујорк очекује формирање сњежног покривача од чак 89 центиметара. Више од осам милиона људи и даље је под упозорењем на мећаву, наводи БиБиСи.

Видеоснимци на друштвеним мрежама свједоче о заиста великом невремену, а на једном је на занимљив начин објашењено да је у Сијетлу једини вид кретања могућ помоћу скија.

У међувремену, авио-компаније отказале су око 5.900 летова усљед снијега, леда и вјетра што је утицало на десетине хиљада путника који се спремају за прославу предстојећих празнике.

Жељезничка компанија "Амтрак" отказала је десетине возова што је пореметило путовања за хиљаде људи у вријеме празника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана