Ле Пен се окомила на фудбалера: : Мбапе не би требао држати лекције француским бирачима

ГС
Foto: Агенције

ПАРИЗ- Лидерка француске крајње деснице Марин Ле Пен рекла је у петак да Килијан Мбапе не би требао говорити Французима како да гласају након што је фудбалска звијезда упозорила да се земља не може оставити "у рукама ових људи".

Након што је крајње десничарска странка Национално окупљање изашла као побједник у првом кругу пријевремених парламентарних избора прошлог викенда, Мбапе је рекао да су резултати "катастрофални" и позвао Французе да гласају против крајње деснице у другом кругу гласања у недјељу.

Мбапеова Француска и Португал Кристијана Роналда сусрећу се у петак увече у Хамбургу у четвртфиналу Еура 2024.

Говорећи у интервјуу за Си-Ен-Ен, Ле Пен је рекла да је он "веома добар" фудбалер, али је инсистирала да није његово мјесто да даје упутства за гласање.

"Мбапе не представља Французе са имиграционим поријеклом, јер их има много више који живе од минималне плате, који не могу приуштити становање и не могу приуштити гријање, него људи попут господина Мбапеа",  рекла је Ле Пен у изводу из интервјуа објављеног у петак.

"Ова тенденција да глумци, фудбалери и пјевачи иступају и говоре Французима како би требали гласати, а посебно људима који зарађују 1.300 или 1.400 евра, док су они милионери или чак милијардери који живе у иностранству, почиње бити лоше примама у нашој земљи",  додала је.

"Французима је доста тога да им се држе лекције и савјетује их како гласати. Ови избори су избори еманципације на којима Французи желе вратити контролу над својом судбином и гласати како им одговара", рекла је Ле Пен.

"Мислим да би у тренутку када се становништво припрема за гласања они (звијезде и славне особе) требали показати мало суздржаности", додала је она, преноси Фена.

Најновије прогнозе предвиђају да ће њена странка имати највећи блок у доњем дому Националне скупштине, али неће успјети постићи апсолутну већину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана