Ле Пен најављује сарадњу са новим премијером Француске

ГС
Ле Пен најављује сарадњу са новим премијером Француске

ПАРИЗ – Лидерка француске крајње деснице Марин Ле Пен изјавила је данас да намјерава да сарађује са новим премијером Мишелом Барнијеом.

У интервјуу за француски дневник „Трибун“, Ле Пен је, говорећи о избору предсједника Француске Емануела Макрона да Барнијеа именује за новог премијера, рекла да њена странка Национално окупљање не жели да врши опструкције.

Барније је имао дугу политичку каријеру, укључујући и министарску функцију, био је и европски комесар, али је постао познат као главни преговарач Европске уније за Брегзит, пренио је „Политико“.

Његов став о имиграцији могао би се показати кључним за обезбјеђивање макар прећутне подршке крајње деснице у парламенту, пренио је бриселски портал.

Барније из десничарске странке Републиканци и у прошлости је предлагао „да се заустави неевропска имиграција на три до пет година“, што је став близак Марин Ле Пен.

„Неоспорно је да изгледа да Мишел Барније има исту позицију као ми по питању миграција“, рекла је Ле Пен за француски дневник, преноси Танјуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана